לעיתים שאני משוטטת ברשתות החברתיות ,בייחוד בתקופה הסוערת בה אנו נמצאים, אני נתקלת בשיח מכוער שנובע מההסלמה המואצת ובהפצת מידע שחלקו שגוי ברשתות החברתיות.
האם צריך לרדת כל כך נמוך על מנת להביע את דעתך? מה זה אומר עלינו ?
מניחה שכולנו מכירים את התופעה הזאת.
יש בי תחושה שהיד קלה על המקלדת וכל עוד אני לא רואה או מכיר את הצד השני, ההתכתשות הינה פשוטה וקלה , אני רואה בכל מחלוקת או אי הסכמה כהזדמנות, הזדמנות ללמוד להכיר להבין אך לא בהכרח לקבל.
כמה טיפים למקליד:
לפני שאתה יושב מול המקלדת ובטרם שאתה נכנס לשיח קולח
( שיח כתיבתי), תזכור יש אדם אחר מעבר למקלדת שכן הוא חושב בשונה ממך. אך אין זה אומר שאין צורך להקשיב - (במקרה הנ"ל לקרוא את הכתוב) לדבר ( להקליד) ובסוף לא חייבים להסכים אבל יש צורך להבין , לא בהכרח לקבל, לנסות לשים את עצמך בנעליים של האחר, החוסר הסכמה איננו הופך את הצד השני לרע יותר לטיפש או בור אלא פשוט לאדם אחר שחושב אחרת ממך, וזה בסדר.
אל תנסה להיות המנצח בשיח - כמגשרת אני נתקלת לא פעם בחדר הגישור (כאשר הטונים עולים), שכל צד רוצה להרגיש מנצח, אך בסוף התהליך לאחר שיח שלפעמים גולש לשיח מכוער, הצדדים מבינים שאין מנצח ומנוצח ישנה הבנה. בהליך גישור, בשונה משיח ברשתות החברתיות המטרה היא להגיע להסכמה.
להרגיש מנצח זוהי גם תבוסה, ברוב המקרים המנצח כל כך מקובע בדעתו שאיננו שומע את קריאות הצדדים, ולא בוחן את הסוגיה בצורה אובייקטיבית כי הרי הוא חושב " אני המנצח", במקום זאת אל תנסו לקבע את עצמכם בתוך משבצת של מנצח או מנוצח, חבל על הזמן והאנרגיות כי בסופו של דבר זה לא מוביל לטוב, אלא מקבע אתכם בדפוס התנהגות שיכול לגרור לאלימות מילולית לא נעימה שתצטערו עליה.
תתמקדו בעניין ואל תסטו לכיוונים אחרים – הנושא יכול להיות על המצב בישראל , הקורונה ועוד. גם אם חושבים בשונה מהצד השני ראוי להתמקד בעיקר ולא בטפל.
בהרבה מקרים השיח מתחיל ב"עיקר" לדוגמא המצב המדיני בישראל ונגרר בסופו של דבר לביטויים וגידופים אישיים, שהקשר בינם לבין השיח המקורי מקרי בהחלט.
תוך כדי השיח תשאלו שאלות ותענו בצורה עניינית על הנושא ולא להיגרר לשיח מכוער. שאלות ותשובות עוזרות להבין איך הצד השני חושב, ולעיתים זה מוביל למציאת מכנה משותף ביניכם. המכנה המשותף עוזר להמשך שיח נעים.
השיח הווירטואלי בשונה משיח רגיל מתבסס על מילים בלבד, למילים יש כוח אשר יכולות לגרור לשיח לא נעים, מכיוון שאין ביכולתנו לקבל סימני אזהרה תוך כדי השיח, ע"י שפת גוף או טון דיבור לכן כדאי להימנע מהומור סרקסטי. ראוי לבחון כל מילה לגופה לפני שאנו לוחצים על המקלדת כי קל להיות "גיבור" מול המקלדת שאינך רואה את הצד השני.
בתחילת דבריי כתבתי שהיד קלה על המקלדת כי ברוב המקרים אינני מכיר את הצד השני אז זה יותר פשוט, אך תחשבו על זה מכיוון אחר אמנם אינני מכיר את אותו ישראלי מעבר למקלדת אך אני מרגיש קצת או מאוד מחובר אליו,
בייחוד בתקופה המטורפת בה אנו נמצאים כעת , שהאנטישמיות נותנת את אותותיה אם זה במסעדה בלוס אנג'לס או בניו יורק , או כתוצאה מהטילים שנורו לעבר ישראל והכריחו את בני משפחתנו לשבת בממ"ד או במקלט, ואז אנחנו כישראלים בחו"ל על אף דעותינו השונות מימין ומשמאל מרגישים וצמאים לשקט ושלווה במדינה הקטנה שלנו שאנו כל כך אוהבים. תחשבו היטב לפני שאתם לוחצים על מקש ה "שלח" יש שם מישהו מעבר למקלדת שאולי חושב קצת אחרת ממך אבל בהרבה דברים מרגיש בדומה.
Comments